Liikuntakasvatus
Liikunnan vaikutus ihmiseen on kokonaisvaltainen. Sen vaikutukset näkyvät fyysisessä, psyykkisessä ja sosiaalisessa hyvinvoinnissa. Liikunta avaa monipuolisia toiminnallisia mahdollisuuksia kasvatustyöhön lasten ja nuorten parissa.
Lasten ja nuorten keskus pitää esillä liikunnan ja urheilun merkitystä kirkon kasvatustyössä ja kirkollisten alojen koulutuksessa sekä vahvistaa seurakuntien työntekijöiden ja luottamushenkilöiden myönteisiä asenteita liikuntaa ja urheilua kohtaan.
Liikkuva seurakunta on toimintamalli, jonka avulla lisätään ja tehdään näkyväksi liikettä seurakunnissa. Liikkuva seurakunta perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen. Järjestömme kehittää aktiivisesti toimintamallia yhdessä Kirkon kasvatus ja perheasiat -yksikön (KKP) kanssa. Merkittävä rooli toimintamallin jalkauttamisessa seurakuntiin on liikunta-agenteilla, jotka ovat valtakunnallisia, hiippakunnallisia ja seurakuntien paikallisia liikuntayhteyshenkilöitä.
Lasten ja nuorten keskuksen liikuntakasvatustyö pyrkii lisäämään lasten ja nuorten liikkumista seurakuntien olemassa olevissa toiminnoissa ja luo niihin osallistuville uusia tapoja liikkua. Rippikoulu- ja isosikäisille suunnattua toimintaa kehitetään Luotu liikkumaan -hankkeella. Sen päämääränä on vähentää ulkopuolisuutta mahdollistamalla monipuolista liikuntaa vertaisohjaajina toimivien Liikuntainnostajien organisoiman Höntsäliikunnan avulla.
Liikunta näkyy järjestön toiminnassa myös esimerkiksi leiritoiminnan ohjelmasisällöissä, liikunta- ja salibandykerhojen ohjaajakoulutuksina, sählyturnauksina, verkostoyhteistyönä ja koulutuksissa.