Seurakuntavaalit 2022 – demokratiakasvatusta 2. asteelle

Nuorisoalan järjestöjen tuottama materiaali lukion ja ammattikoulun opettajille Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaaleista 2022. Materiaali sopii hyödynnettäväksi erityisesti demokratia- ja mediakasvatukseen liittyvissä teemoissa.

Konfirmaatiomessun valmisteleminen nuorten kanssa

Konfirmaatiomessun valmisteleminen nuorten kanssa - materiaalin kansikuva, jossa halaavia nuoria albat päällä.

Voit soveltaa materiaalin työskentelytapaa eri kirkkovuoden pyhinä toteutuvissa konfirmaatioissa. Tässä materiaalissa on erityisen paljon aineistoa 4. helluntain jälkeiseen sunnuntaihin, jonka teemana on Kadonnut ja jälleen löytynyt. Materiaalin ovat tehneet hiippakuntasihteeri Salla Poropudas, Helsingin hiippakunta.Kouluttaja Mari Torri-Tuominen, Lasten ja nuorten keskus ry.

Innopoli-pelit ja Lapset innovaattoreina -toimintamalli

Pelin kansi, jossa lukee lapset innovaattoreina.

INNOpoli on osallistava peli, joka toimii yhteistyöalustana aikuisten ja lasten yhteiselle suunnittelutyölle. Peli tarjoaa seurakunnille, kouluille ja päiväkodeille myös tavan kuulla lasten ja nuorten mielipiteitä esimerkiksi lapsivaikutusten arvioinnin yhteydessä sekä vahvistaa lasten innovatiivisuutta. Pelimateriaaleja on kolme: INNOpoli Keksi! (3–8-vuotiaille), INNOpoli Neronleimaus (+6-vuotiaille) ja INNOpoli Vario (+14-vuotiaille).  Lapset innovaattoreina ja INNOpoli -materiaalit on tuotettu osana Opetus- […]