Webinaarit rippikoulun etäohjaajille

Tietokone, jonka ruudulla risti, ankkuri ja sydän

Katso tallenne webinaarista Rippikoulua etänä  – Miten ohjata rippikoulua siten, että nuoret tekevät tehtäviä itselleen sopivina aikoina? Webinaarissa koulutussuunnittelija Sanna Jattu antaa välineitä oppimistehtävien laatimiseen ja yhteisölliseen työstämiseen nuorten kanssa. Voit katsoa webinaarin YouTubesta (kesto noin 57 minuuttia).

Värityskuvia rippikouluun

Värityskuvia rippikouluun -materiaalin kansikuva.

Lataa värityskuvat vapaasti käyttöösi! Lasten ja nuorten keskus on julkaissut materiaalin yhdessä Kirkon kasvatus ja perheasiat -yksikön kanssa.

Paratiisipolku – Vuorovaikutuksia luonnon kanssa

Paratiisipolku -materiaalin kansikuva.

Paratiisipolku on rakennettu matkaksi. Aluksi se herättelee tutkimaan omaa ihmisyyttä ja yhdessäoloa (Osa 1: Vuorovaikutuksia). Sitten sukelletaan luomisen ihmeeseen (Osa 2: Jumalan ekoteko) ja päädytään etsimään omaan paikkaamme vastuun kantajina (Osa 3: Paikkani maailmassa). Materiaali sopii esimerkiksi rippikouluun, varhaisnuorten leirille, kerhoihin ja isoskoulutukseen, mutta sitä voi soveltaa helposti myös esimerkiksi nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa. […]

Konfirmaatiomessun valmisteleminen nuorten kanssa

Konfirmaatiomessun valmisteleminen nuorten kanssa - materiaalin kansikuva, jossa halaavia nuoria albat päällä.

Voit soveltaa materiaalin työskentelytapaa eri kirkkovuoden pyhinä toteutuvissa konfirmaatioissa. Tässä materiaalissa on erityisen paljon aineistoa 4. helluntain jälkeiseen sunnuntaihin, jonka teemana on Kadonnut ja jälleen löytynyt. Materiaalin ovat tehneet hiippakuntasihteeri Salla Poropudas, Helsingin hiippakunta.Kouluttaja Mari Torri-Tuominen, Lasten ja nuorten keskus ry.