Messumateriaali ulkopuolisuuden ehkäisyn näkökulmasta

Lasten ja nuorten keskus pyrkii ehkäisemään lasten ja nuorten yksinäisyyttä, mutta myös auttamaan silloin, kun yksinäisyyttä on. Tavoitteena on yhdessä seurakuntien kanssa luoda välineitä ja työkaluja yksinäisyyden torjumiseen. Jokainen lapsi ja nuori kaipaa edes yhtä hyvää ystävää. Voimme yhdessä auttaa lapsia ja nuoria uusien ystävyyksien syntymisessä. Tämä materiaalipaketti on koottu ajatellen erityisesti sunnuntaita 19.6.2022, joka […]

Frendie: materiaali nuorisotyöhön

Frendien logo lilalla taustalla. Teksti: materiaali nuorisotyöhön. Neljä älypuhelinta, joiden näytöillä kuvia Frendie-sovelluksesta. Yhdellä näytöllä nuori naisoletettu, jolla päällä Frendie-paita.

Frendie on uudenlainen ratkaisu kavereiden etsimiseen netissä. Sovelluksen avulla 13–18-vuotiaat nuoret voivat etsiä uusia kavereita ja ystäviä. Kokosimme Frendiestä erityisesti seurakuntien nuorisotyöntekijöille materiaalin, jonka avulla pääsee nopeasti kärryille, kuinka sovellusta voi käyttää nuorisotyön työvälineenä. Materiaalissa on neljä osaa: tietoa Frendiestä, Frendie nuorisotyössä, Frendie rippikoulussa sekä Frendie tapahtumissa. Lisäksi materiaalin lopussa on liitteenä Frendie-rintamerkkien sapluunat.

Pikkuhelpin ABC – opas toimintaa aloittaville

Lapsi istuu puun oksalla värikkäissä vaatteissa ja aikuinen pitää hänestä kiinni. Molemmat hymyilevät. Teksti Pikkuhelppi punaisella taustalla. Alareunassa lukee Pikkuhelpin ABC – opas toimintaa aloittaville

Pikkuhelppi on perheiden tarpeisiin kehitettyä seurakunnan matalan kynnyksen apua. Pikkuhelppiläiset ajattelevat, että oikea-aikainen pienikin apu voi olla hyvin merkittävää. Seurakunnan tärkein tehtävä on kulkea rinnalla, auttaa ja palvella lähimmäistä. Pikkuhelppiä toteutetaan jo kymmenissä seurakunnissa ja olemme koonneet periaatteet yksiin kansiin. Pikkuhelpin ABC on opas toiminnan käynnistämisen avuksi seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin.