Virsiaineisto
Virsiin liittyviä äänitteitä, tehtäviä, puuhavinkkejä ja päivänavauksia erityisesti kouluikäisten ja miksei myös rippikoululaisten kanssa käytettäväksi löytyy virsivinkeistä. Virsimuskari hyödyntää muskarin toimintatapoja erityisesti virsikirjan lisävihkon virsiin ja antaa ideoita virsien käyttöön varhaisiän musiikkikasvatuksessa.

Virsi 516; Kuulkaa, keitä Mestari
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Vuoden 1986 virsikirjauudistuksessa haluttiin saada mukaan myös Amerikan afroamerikkalaisen väestön keskuudessa syntyneitä hengellisiä lauluja eli spirituaaleja. Tuolloin mukaan otettiin kaksi afroamerikkalaista spirituaalia. Toisenkin näistä virsistä, Pilvimuurista valo välähtää (104), virsikirjakomitea sijoitti nuorten virsien osastoon, mutta kirkolliskokous siirsi sen pääsiäisvirsiin. Toinen afroamerikkalainen virsi Kuulkaa, keitä Mestari sen sijaan sai pysyä nuorten virtenä.

Virsi 548; Tule kanssani, Herra Jeesus
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Virsi on rakastetuimpia ja tunnetuimpia suomalaisia virsiä. Se on virsi, jonka varsin monet osaavat laulaa ulkomuistista – enkelitaivaan, hoosiannan ja suvivirren ohella. Virren tekstin on kirjoittanut Hilja Haahti (1874–1966). Haahti oli kirjailija ja suomentaja. Häntä nimitettiin ”Suomen kotien kirjailijaksi”, koska hänen laaja tuotantonsa tavoitti suuren lukijakunnan. Pieni runo, joka alun perin alkoi sanoilla: Tule luokseni, Herra Jeesus, ilmestyi ensimmäisen kerran runokokoelmassa Tuomenterttuja vuonna 1899.

Virsi 571; Jo joutui armas aika
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Koulujen kevätjuhliin ja kesän alkamiseen liittyvä virsi "Jo joutui armas aika" on alunperin ruotsalainen. Se on ollut ensimmäisen kerran suomalaisessa virsikirjassa 1701. Virren tekijöitä ei tiedetä tarkasti. Tekijäksi on ilmoitettu Israel Kolmodin, mahdollisesti.

Virsi 581; Kiitos, Jumalamme, kun annoit kauniin maan
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Virsi on suomalaisen hengellisen musiikin voimakaksikon, Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen yhteistyön näyte. Pekka Simojoki (1958-) on hengellisen musiikin säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja, joka on tehnyt noin 600 hengellistä laulua ja julkaissut yli 30 äänitettä. Anna-Mari Kaskinen (1958-) on kirjailija, runoilija ja sanoittaja, joka on julkaissut lukuisia kirjoja sekä kirjoittanut suuren määrän tekstejä hengellisiin lauluihin.

Virsi 588; Rauhan Herra, maailmaasi
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Frans Mikael Franzén (1772-1847) oli Ruotsin vallan ajan merkittävä suomalainen runoilija, Runebergin edelläkävijä. Parhaat runonsa hän loi Suomessa, ennen muuttoaan 1811 Ruotsiin, missä hän päätyi maan pohjoisimman hiippakunnan piispaksi.

Virsi 600; Hyvyyden voima
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) oli saksalainen pappi ja teologi, jonka osallistuminen natsisminvastaiseen vastarintaliikkeeseen johti vangitsemiseen keväällä 1943. Talvella 1945 hänet siirrettiin pois pommitusten uhkaamasta Berliinistä. Bonhoeffer kuoli Flossenbürgin keskitysleirissä 9.4.1945. Hän oli kuollessaan 39-vuotias.

Virsi 931; Joskus sisimpäämme kasvaa
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Rukous on silta -nimellä tunnetun laulun on sanoittanut Anna-Mari Kaskinen 1993 ja säveltänyt Jukka Salminen 1994. Se on julkaistu aiemmin mm. Mukulamessu-lauluvihkossa ja Lasten virsi -kirjassa. Virsikirjan lisävihkoon laulu tuli vuonna 2015 nimellä Joskus sisimpäämme kasvaa, alkusanojen mukaan niin kuin virret nimetään. Jukka Salminen sävelsi sanoitukseen kaksi erilaista melodiaa, joista Anna-Mari Kaskinen ihastui tähän nyt virsikirjamme lisävihkossakin esiintyvään melodiaan.

Virsi 950; Laulu kuuluu kirkkotiellä
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Virsi on yhdistelmä vanhempaa ja uudempaa suomalaista yhteislaulukulttuuria. Laulun melodia on suomalainen kansansävelmä, jota Toivo Ilmari Hannikainen on muokannut. Laulu tunnetaan alun perin sanoilla "Kamanat kohottukohot". Virren sanoitus on virsirunoilija Anna-Mari Kaskisen käsialaa ja se on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2008. Kansanlaulukirkon kulkuelauluna tunnetuksi tullut "Laulu kuuluu kirkkotiellä" valittiin myös virsikirjan lisävihkoon vuonna 2015.

Virsi 955; Rauhaa, ystäväni
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Virren 955 sanoitus pohjautuu Botswanassa käytettävään rauhantoivotuslauluun "Peace, Peace, Wonderful Peace". Rauhantoivotuslauluun kuuluu botswanalaisen perinteiseen tapaan myös liike ja tanssi. Laulua käytetään jumalanpalveluksissa, yhteisissä kokoontumisissa ja juhlissa. Laulu ei Botswanassa ole varsinainen virsi vaan "korasi" eli botswanalaiseen kulttuuriin sovitettu hengellinen laulu.

Virsivisatehtävät
- Maksuton
- Virsiaineisto
- Julkaisuvuosi: 2011, 2013, 2015, 2017, 2019
- Virsivisa toteutui kouluille suunnattuna hankkeena vuosina 2003 - 2019. Tälle sivulle on lisätty ladattavaksi eri kausien virsivisakysymyksiä ja -tehtäviä. Kysymykset sopivat mainiosti esimerkiksi rippikouluun tai vaikka kuorojen välipaloiksi. Tai kouluun tehtäväksi, edelleen!