Noora-Sofia Pulkkinen on Lasten ja nuorten keskuksen väliaikaisena toiminnanjohtajana kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2022. LNK:n tempaus on saanut inspiraationsa Plan Suomen #GirlsTakeOver-kampanjasta, jossa tytöt valtaavat poliittisten, yhteiskunnallisten ja talousjohtajien paikat osana tyttöjen päivän juhlintaa.
15-vuotias Pulkkinen asuu Toijalassa ja opiskelee Hämeenlinnan lyseossa ensimmäisellä luokalla. Hän harrastaa lentopalloa ja viettää vapaa-aikanaan myös paljon aikaa ystäviensä kanssa.
Tyttöjen päivä on Pulkkiselle tärkeä, eikä hän epäröinyt lähteä tempaukseen mukaan.
– Tässä maailmassa kaikki tytöt ja naiset eivät saa ääntään kuuluviin, ja sukupuoli voi olla esteenä esimerkiksi työpaikan saamiselle. Tyttöjen päivä tuo nämä asiat esiin.
Väliaikaisen toiminnanjohtajan päivään on mahtunut järjestöön tutustumista, strategiatyöskentelyä ja viestintää. Pulkkinen avasi LNK:n strategiatyöskentelyn ja suunnitteli tulevaa lapsi töihin -päivää.
– On tuntunut hyvältä tulla kuulluksi. Strategiatyöskentelystä jäi mieleeni, että painotettiin nuorten kohtaamista ilman kiirettä. Kohdataan jokainen nuori omana itsenään ja välitetään siitä, miltä yksilöstä tuntuu.
Nuorten mielenterveyteen liittyvät teemat ovat myös olleet Pulkkisella mielessä. Hänen mielestään nuorten mielen hyvinvointiin pitäisi tarjota vielä enemmän tukea.
– Nuoret kokevat usein häpeää mielenterveyden haasteista. Opetussuunnitelmaan tulisi sisällyttää jokaiselle oppilaalle ja opiskelijalle oma terapiatunti kerran lukuvuodessa, siten voitaisiin ehkäistä mielenterveyden haasteisiin liittyvää häpeää ja jokainen saisi mahdollisuuden apuun.
Pulkkisen mukaan sosiaalinen media kasaa nuorten paineita ja somevaikuttajien tulisi puhua enemmän mielenterveydestä. Myös Lasten ja nuorten keskuksen pitäisi Pulkkisen mielestä vielä enemmän pyrkiä kohtaamaan nuoria digitaalisesti.
– Frendie-sovellus voisi toimia laajemminkin. Myös Miten menee -podcast on kiinnostava, sillä podcastit ovat nouseva trendi. TikTokin avulla saa kuitenkin kaikista eniten ääntä kuuluviin nuorten keskuudessa. Lasten ja nuorten keskuksessa olisi vielä enemmän samaistumispintaa, jos nuoret olisivat enemmän esillä.
Tutustu Frendie-sovellukseen tästä linkistä
Kuuntele Miten menee -podcastia tästä linkistä